کربوکسی تراپی روشی درمانی مبتنی بر تزریق گاز بی خطر کربن دی اکسید به زیر پوست است ، که در حال حاضر به عنوان یک روش جوانسازی پوست و زیبایی نیز مورد استقبال قرار گرفته است. در این درمان پزشکی غیر تهاجمی گاز کربن دی اکسید به کمک سوزن های بسیار نازک به زیر پوست تزریق می شود و معمولا عوارض کربوکسی تراپی بسیار نادر است. تزریق این گاز به نواحی تیره شده ، دارای چین و چروک و جای زخم و نیز مواردی که پوست دچار فرورفتگی یا پُف شده است باعث بهبود این تغییرات ناخواسته و زیبا سازی ناحیه مورد نظر می شود. استفاده از این روش در طی چند جلسه تا به حال در تمام این موارد نتایج مثبتی بر جای گذاشته است. در این گفتار با با همراه باشید تا شما را با عوارض کربوکسی تراپی ، ویژگی ها و کاربردهای آن بیشتر آشنا کنیم.
عوارض کربوکسی تراپی چیست؟
همانطور که گفته شد در این روش درمانی با تزریق گاز دی اکسید کربن ( (co2به زیر پوست انجام می شود و اساس کار آن به این شکل است که افزایش co2 در بافت سبب به هم خوردن میزان تعادل بین اکسیژن و کربن دی اکسید و پمپاژ خوم بیشتر به سمت آن بافت می شود.
در نتیجه خون رسانی بیشتر سنتز عروق جدید ،کلاژن و الاستین در پوست تسریع می شود و بدین ترتیب جوان سازی صورت می گیرد ، بنابراین این روش به عنوان یک روش غیر جراحی عارضه جدی ایجاد نمی کند عوارض خفیفی که در بعضی از مواقع در اثر کربوکسی تراپی بروز می کند شامل مواردی مانند: کبودی محل تزریق ، درد یا قرمزی در محل تزریق ، احساس خش خش در زیر پوست و... هستند.
با وجود اینکه این عوارض به سادگی و در مدت زمان کمی بهبود می یابند اما به هر حال کربوکسی تراپی برای برخی از افراد ممنوعیت استفاده دارد و نیز برخی از بیماری ها مانند عفونت ها ، کم کاری یا پرکاری تیروئید و ... می تواند تاثیرات و عوارض کربوکسی تراپی را محدود و یا خنثی کند.
کربوکسی تراپی برای چه افرادی ممنوع است؟
با توجه به اینکه این روش زیبایی – درمانی کاملا غیر تهاجمی است، عوارض جانبی خاصی هم به همراه ندارد اما توجه داشته باشید که این روش برای افرادی که دارای محدودیت های زیر هستند، خطرناک است و میتواند مشکلات جدی را برای آن ها به وجود آورد؛ با این وجود اگر در یکی از دسته های زیر قرار دارید، لازم است قبل از هر اقدام پزشک متخصص را در جریان قرار دهید و با او درباره پرونده پزشکی و وضعیت جسمانی خود مشورت کنید تا با عوارض کربوکسی تراپی مواجه نشوید.
- کسانی که مشکلات مغزی و یا صرع دارند.
- خانم هایی که در دوران بارداری و یا شیردهی هستند.
- افرادی که دوره شیمی درمانی را پشت سر می گذارند.
- افرادی که میلان به بیماری های تنفسی و یا اختلالات انعقد خون هستند.
- افرادی که مبتلا به مشکلات کلیوی هستند و یا دیالیز می کنند.
- افرادی که در ناحیه تحت درمان زخم فعال و یا هرگونه بیماری پوستی دارند.
کربوکسی تراپی برای چه سنی مناسب است؟
از آنجایی که این روش کاربردهای درمانی متعددی دارد استفاده از این روش با توجه به نوع عارضه برای همه افراد در هر سنی ممکن است. اما به طور کلی استفاده از روش های زیباسازی برای افراد زیر سی سال و الخصوص کودکان توصیه نمی شود.
سوالات متداول
در این بخش از متن به پاسخ دهی برخی از مهم ترین سوالات متداول درباره کربوکسی تراپی می پردازیم تا شما را از جزئیات بیشتری در مورد این روش زیبایی مطلع کنیم.
آیا روش زیبایی - درمانی کربوکسی تراپی درد دارد؟
در این روش زیبایی – درمانی فرد زیباجو درد زیادی احساس نمی کند اما بسته به آستانه تحمل درد افراد، پزشک متخصص برای آسایش و راحتی خیال فرد زیباجو، از بی حس کننده های موضعی استفاده می کند. در ادامه به طور کامل تمامی سوالات متداول در زمینه عوارض کربوکسی تراپی را بررسی خواهیم کرد.
یک جلسه انجام کربوکسی تراپی چه مدت طول می کشد؟
به طور کلی می توان گفت که یک جلسه انجام کربوکسی تراپی در حدود 15 تا 30 دقیقه طول می کشد.
کاربرد کربوکسی تراپی چیست؟
از روش زیبایی – درمانی کربوکسی تراپی می توان برای درمان موارد زیر استفاده کرد:
- کاهش سلولیت
- درمان ریزش مو
- رفع تیرگی زیر چشم
- رفع جای اسکار و آکنه
- رفع ترک های ناشی از بارداری و چاقی
- رفع افتادگی و چین و چروک های پوستی
- هزینه کربوکسی تراپی چقدر است؟
به طور کلی می توان گفت که هزینه انجام کربوکسی تراپی بسته به دستمزد بهترین پزشک، تشخیص پزشک، ناحیه تحت درمان، تعداد جلسات درمانی، هزینه داروها و... متفاوت است و با توجه به این فاکتور ها معین می شود. اما به این نکته مهم توجه داشته باشید که صرفا به خاطر هزینه کمتر به هر پزشکی مراجعه نکنید و ابتدا درباره آن پزشک کمی تحقیق کنید و برای پرداخت هزینه کمتر برای انجام این روش زیبایی - درمانی هیچ گاه کیفیت را قربانی هزینه کمتر نکنید، چرا که ممکن است با عوارض کربوکسی تراپی مواجه شوید.
چه افرادی نمی توانند از این روش زیبایی - درمانی استفاده کنند؟
افرادی که مبتلا به انواع بیماری های قلبی، کلیوی، ریوی و یا اختلالات انعقادی و... هستند و خانم های باردار و شیرده نمی توانند از این روش استفاده کنند.
برای اثر بخشی نتایج کربوکسی تراپی چند جلسه لازم است؟
تعداد جلسات مورد نیاز برای انجام کربوکسی تراپی، با توجه به ناحیه تحت درمان و نتایجی که گرفته است و پس از معاینه توسط پزشک، مشخص می شود.
ماندگاری اثرات کربوکسی تراپی چقدر است؟
اکثر افراد تمایل دارند تا روشی را برای درمان خود انتخاب کنند که دارای دوام و ماندگاری بیشتر و هزینه مناسب تری باشد؛ معمولا مدت ماندگاری اثرات کربوکسی تراپی بین ۸تا ۱۲ ماه می باشد که افراد می توانند با تکرار این روش، در فواصل زمانی که پزشک معین می کند، طولانی تر شود.
چرا روش زیبایی – درمانی کربوکسی تراپی را انتخاب کنم؟
در ابتدا باید خدمتتان بگوییم که روش زیبایی – درمانی کربوکسی تراپی، توسط اداره غذا و داروی ایالات متحده تایید شده است و از لحاظ ایمنی، عوارض جانبی طولانی ندارد. در وهله بعدی این روش زیبایی – درمانی، یک روش سریع است که در مدت زمان 15 الی 30 دقیقه صورت می پذیرد.
برای درمان چه نواحی از بدن می توان از کربوکسی تراپی استفاده کرد؟
با توجه به این که این روش زیبایی – درمانی تهاجمی نیست و با استفاده از یک تکنیک طبیعی مشکلات پوستی را از بین می برد، از آن می توان برای درمان بسیاری از قسمت های بدن مانند دور چشم، شکم و... استفاده کرد.
کلام آخر
کربوکسی تراپی به عنوان یک روش درمانی قدیمی به تازگی کاربردهای گسترده ای در زمینه زیباسازی پوست پیدا کرده است. از این روش غیر تهاجمی و ایمن برای جوان سازی و بهبود ظاهر پوست و هم چنین رفع برخی از نه مشکلات مانند چین و چروک ، سلولیت و جای جوش و... استفاده می شود. در این گفتار اطلاعاتی درباره عوارض این روش و محدودیت استفاده از آن برای برخی از افراد ارائه شد. در پایان شایان ذکر است که برای حفظ سلامت خود و نیز دریافت نتایج بهتر از کربوکسی تراپی در صورت تصمیم به استفاده از این متد درمانی حتما به یک کلینیک معتبر مراجعه کنید.