دستگاه لیزر به دلیل گرمایی که وارد می کند، باعث ایجاد التهاب و قرمزی در ناحیه درمان می شود. این التهاب کاملا طبیعی است و پس از 24 ساعت برطرف می شود. عوارض لیزر در نواحی حساس بدن، مانند ناحیه بیکینی، کمی شدیدتر بوده و نیاز به مراقبت های بیشتری دارد. در این مقاله در مورد مراقبت های بعد از لیزر بیکینی صحبت می کنیم و به معرفی مهم ترین نکات می پردازیم.
مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد ناحیه بیکینی
در ادامه به برخی از مهم ترین نکات مراقبتی لیزر موهای زائد بیکینی می پردازیم:
مراقبت فیزیکی بعد از لیزر موهای زائد بیکینی
برای شستشوی منطقه بیکینی از آب سرد یا ولرم استفاده کنید. توجه کنید که تا 48 ساعت بعد از انجام لیزر بیکینی لباس نخی و آزاد بپوشید و از پوشیدن لباس های تنگ و چسبان خودداری کنید. برای کاهش درد و التهاب ناحیه بیکینی کمپرس یخ بر روی آن قرار دهید. برای انجام این کار، چند تکه یخ را درون پلاستیک بگذارید و بر روی ناحیه بیکینی قرار دهید.
ژل آلوئه ورا نیز برای بهبود التهاب مفید بوده و پیشنهاد می شود. بهتر است از گیاه آلوئه ورا برای این کار استفاده کنید. توصیه می شود 4 تا ۵ روز پس از جلسه درمانی با لیزر موهای زائد، پوست ناحیه بیکینی را لایه برداری کنید. لایه برداری به ریزش موها کمک می کند و فرآیند درمانی را سرعت می بخشد.
ممنوعیت ها بعد از لیزر موهای زائد بیکینی
در صورت مشاهده تاول یا دلمه در ناحیه بیکینی، از خاراندن آن خودداری کنید. خاراندن تاول باعث ایجاد زخم می شود و مشکلاتی را ایجاد می کند. 4 تا 5 روز بعد از لیزر بیکینی از لمس کردن منطقه درمان و مالش شدید آن خودداری کنید. این کار باعث عفونت می شود و ترمیم پوست را به تعویق می اندازد. همچنین تا 72 ساعت بعد از جلسه درمانی، از اصلاح موهای ناحیه بیکینی خودداری کنید.
بهتر است تا 48 ساعت بعد از درمان از کرم های سفید کننده یا خوشبوکننده در ناحیه درمان استفاده نکنید و تا 48 ساعت پس از درمان از رفتن به سونا، جکوزی و استخر خودداری کنید و ناحیه بیکینی را تمیز و خشک نگه دارید. در طول دوره درمان از آفتاب گرفتن خودداری کنید و به هیچ عنوان از دستگاه سولاریوم استفاده نکنید. حداقل تا 48 ساعت بعد از درمان به باشگاه نروید و فعالیت ورزشی نداشته باشید.
درمان التهاب ناحیه بیکینی بعد از لیزر
ناحیه بیکینی پوست بسیار حساسی دارد و بیشتر از سایر نقاط دچار التهاب و قرمزی می شود. التهاب ایجاد شده در برخی مواقع سوزش و خارش را به دنبال دارد و فرد را آزار می دهد. این سوزش به دلیل گرمای وارد شده به پوست اتفاق می افتد و حالتی مانند آفتاب سوختگی خفیف ایجاد می کند. راهکار های مختلفی برای کاهش سوزش و درمان سریع تر منطقه بیکینی وجود دارد که عبارتند از:
- یکی از مهم ترین مراقبت های بعد از لیزر بیکینی، استفاده از کمپرس یخ و سرد کردن پوست ناحیه درمان است. کمپرس یخ درد و سوزش ناشی از التهاب را کاهش می دهد و به بهبود آن کمک می کند.
- از دیگر راه های بهبود ناحیه بیکینی و التیام سوختگی ناشی از لیزر، می توان به کرم های خنک کننده اشاره کرد. توصیه می شود در این مورد با پزشک خود مشورت کنید و از مصرف سرخود کرم بپرهیزید. دقت داشته باشید که کرم مصرفی نباید چرب باشد.
- پماد بتامتازون یکی از راه هایی است که برای کاهش التهاب و درمان سوختگی توصیه می شود. بتامتازون را می توانید بدون نسخه از داروخانه تهیه کنید و مورد استفاده قرار دهید.
هر آنچه درباره مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد بیکینی خواندیم
پوست ناحیه بیکینی حساس تر از دیگر نقاط بدن است و معمولا التهاب بیشتری دارد. در صورتی که با خارش و سوزش در این ناحیه مواجه بودید، به هیچ عنوان ناحیه بیکینی را نخارانید و از مالش شدید پوست نیز خودداری کنید. دقت داشته باشید لمس پوست، میزان التهاب را افزایش می دهد و ترمیم و بهبودی آن را به تعویق می اندازد. التهاب پوست تا 24 ساعت پس از جلسه درمانی کاملا طبیعی است.
توصیه می شود در طول این مدت از کرم های ترمیم کننده بر روی منطقه درمان استفاده نکنید و اجازه دهید التهاب ایجاد شده خود به خود و به آرامی برطرف شود. اگر التهاب بیش از 24 ساعت طول کشید، می توانید از کرم های موضعی، مانند بتامتازون برای بهبود شرایط استفاده کنید و ترمیم سوختگی ایجاد شده را سرعت بخشید.