مزوتراپی مو چیست و چه کاربردی دارد؟
ریزش مو یعنی از دست دادن موی بدن به علت عوامل درونی و بیرونی که باعث کچلی فرد و یا کم حجم شدن مو می شود. امروزه بسیاری از افراد به دنبال درمان ریزش مو هستند که یکی از راه های درمان، مزوتراپی مو می باشد. واژهی مزوتراپی از دو کلمهی مجزای مزو و تراپی به وجود آمده است
.در زبان لاتین کلمهی مزو به معنای وسطی یا میانی و کلمهی تراپی به معنای درمان است. همان گونه که از نام آن مشخص است، در مزو تراپی لایهی وسطی پوست مورد درمان قرار می گیرد. در این روش یک سری مواد ویژه که خاصیت درمانی دارند به زیر پوست موی بیماران تزریق می شوند. این مواد شامل ویتامینها، داروها، هورمونها، آنزیمها و عصارههای گیاهی میشود.
دراین شیوهی درمان پزشک ناچاراً برای رسیدن به لایهی میانی پوست مو از سوزن مخصوص مزوتراپی استفاده می کند که شکل ظاهری این سوزنها نازک و کوتاه است. مزوتراپی مدرن و امروزی را یک پزشک فرانسوی بنیانگذاری کرده است که امروزه به عنوان یک روش برای زیبا شدن و جوانسازی مورد استفاده قرار می گیرد.
این پزشک فرانسوی طی انجام مراحل درمان یک بیمار مبتلا به آسم متوجه شد که دارویی که به بیمار تجویز می کند، تا حد زیادی باعث بهبود ریزش موی آن شده است. نام این دارو، داروی پروکائین بود که پس از آن پزشک برای درمان ریزش مو از آن استفاده کرد. او این دارو را به لایهی میانی پوست تزریق میکرد وآن بیماران را مداوا میکرد. پزشک فرانسوی نام روش ابداعی خود را مزوتراپی گذاشت.
آیا میتوان با مزوتراپی سفیدی مو را برطرف کرد؟
در جامعهی امروزی افزایش سن در افراد مختلف باعث می شود که رنگدانههای مو از بین بروند و موی فرد کم کم وارد مرحلهی سفیدی بشود. علاوه بر این بسیاری از افراد نیز وجود دارند که در سنین پایین تر و در جوانی، شاهد سفید شدن موی خود بوده اند. به طور کلی عوامل مختلفی مانند ژنتیک فرد، اضطراب و استرس، عوامل جسمی، کمبود ویتامینهای آ و بی در بدن شخص، کمبود آهن و روی، کمبود پروتئین، کمبود سلنیوم و عوامل روحی باعث سفیدی زود رس مو میشوند.
همین موضوع زمینهی نگرانی بسیاری از زنان و مردان را به وجود آورده است. به همین دلیل این افراد تلاش می کنند تا راه حلی پیدا کنند که از دست سفیدی مو خلاص شوند. روشهای درمانی بسیاری در این زمینه موجودند. برخی افراد بزای رفع سفیدی موی خود از رنگ مو استفاده می کنند که رنگمو به دلیل مواد شمیایی موجود، گزینه مناسبی نیست.
برخی دیگر نیز به دنبال راه حلهای خانگی وبرخی به دنبال راه حلهای پزشکی اند. یکی از این راه حلهای پزشکی روش مزوتراپی است. ترکیباتی که در روش مزوتراپی به پوست بیمار تزریق می گردد حاوی روی، اسید آمینهها، ویتامینهای آ و بی و سلنیوم هستند که به تحریک رنگدانههای مومی پردازند و به تدریج رنگدانهها تقویت شده و مو رنگ طبیعی خود را به دست می آورد. پس از اینکه مو رنگ طبیعی به خود گرفت، همچنان رنگدانهها تحریک می شوند و دیگر مو سفید نمی شود.
همچنین بخوانید : مزوتراپی لاغری
نتایج پس از مزوتراپی مو
مزوتراپی مو در مقایسه با سایر شیوههای جلوگیری از ریزش مو، تاثیر دراز مدت و طولانی دارد. شدت ریزش مو در افراد مختلف است و برخی ریزش کم و برخی در ریزش موی زیادی دارند. به طور کلی افرادی که تحت مزوتراپی مو قرار می گیرند، تا حدود سه الی چهار سال می توانند آثار مزوتراپی را بر روی پوست خود مشاهده کنند. سه ماه پس از تزریق مزوتراپی بر روی پوست، موی بیمار رشد می کند.
مزوتراپی بیشتر برای جوانان مناسب است و باعث می شود چربیهای اضافه در پوست کاهش پیدا کند و در نتیجه استفاده از شامپو نیز کاهش می یابد. در مزوتراپی پوست ضدعفونی نمی گردد و اگر زخم یا عفونت روی پوست وجود داشته باشد، با توجه به میزان آن از الکل هفتاد درسد و بتادین استفاده می شود. مزو تراپی در سیستم گردش خون بیمار نقش دارد و میتواند باعث بهبود گردش خون گردد.
از دیگر نتایج مثبت مزوتراپی، کاهش التهاب است. همچنین این شیوهی درمان باعث تحریک کلاژنها شده و تعداد فولیکولهای مو را در جهت جلوگیری از ریزش مو افزایش می دهد. مزوتراپی سبب افزایش موی سر شده و آثار منفی ناشی از هیدروتستوسترون را خنثی می کند. این نتایج به دلیل وجود ترکیباتی همچون آهن، biochanin واسید آمینه حاصل می گردد.
در مزوتراپی هنگامی که ترکیبات و مواد تشکیل دهنده به لایهی میانی پوست تزریق میشوند، سازو کار مو افزایش می یابد. بنابراین در انتخاب این ترکیبات باید به بیمار و شرایط آن اهمیت داد. پس از انجام مزوتراپی مو، پزشک به بیمار توصیه می کند که ناحیهی تحت درمان را کمی ماساژ دهد.
عوارض مزوتراپی مو
اگر بیمار برای انجام مزوتراپی موی بدن خود به یک پزشک خوب مراجعه کند و پزشک برای درمان این بیمار از داروهای استاندارد و بدون عوارض استفاده کند، بی شک بیمار اذیت نمی شود و اغلب خطرات اندکی او را تهدید میکند. برخی از عوارض نیز بسیار زود طی چند ساعت اولیه از بین میروند. یکی از عوارضی که اکثر بیماران تزریق مزوتراپی به آن دچار میشوند، سردرد شدید است.
این سردرد تا یک روز پس از تزریق بیمار را درگیر میکند و پس از بیست و چهار ساعت از بین می رود. از دیگر عوارض مزوتراپی حساسیت است. اگر فردی که تحت مزوتراپی قرار می گیرد حساسیت داشته باشد، پس از انجام تزریق مواد مزوتراپی این حساسیت خودش را نشان می دهد. البته بیشتر افراد قبل از تزریق مزوتراپی توسط پزشک خود معاینه می شوند تا از نظر حساسیت مطمئن شوند. عوارض دیگری که مزوتراپی می تواند به دنبال داشته باشد، تورم و کبودی است. مزوتراپی چون با تزریق مواد و ترکیبات مختلف همراه است، درد و کبودی و تورم را نیز به دنبال دارد.
این عوارض مزوتراپی تا چهار الی پنج ساعت پس از تزریق مواد تز بین می روند. عارضهی چهارم حاصل از مزوتراپی به وجود آمدن لکه تیره بر روی پوست است
. تزریق مواد مزوتراپی به دلیل اینکه روی لایهی میانی پوست قرار می گیرند، ممکن است باعث ایجاد لکههایی در روی پوست بیمار شوند که این لکه ها نهایتاً یک الی سه روز پس از تزریق مواد ناپدید می شوند.
بیشتر بخوانید : مزوتراپی صورت چیست؟
عارضهی پنجم مزوتراپی، ایجاد عفونت است. این عارضه در بین بیمارانی که مواد تزریق می کنند به ندرت اتفاق می افتد. به طور کلی بیماران باید پس از تزریق مواد مزوتراپی اصول مراقبتی زیر را به کار بگیرند:
- پس از انجام مزوتراپی مو تا چهار ساعت نباید به حمام رفت.
- تا یک روز بعد از تزریق مواد از داروهای ضد التهاب مانند آسپرین استفاده نکنید.
- پس از انجام مزوتراپی تا دو هفته از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب جلوگیری کنید.
- در طول دورهی درمان روزانه بیست الی سی دقیقه پیاده روی کنید.
- از خوراکیهای دارای فیبر استفاده کنید.
- در یک روز ابتدایی پس از انجام تزریق دارو، نوشیدنی وآب را زیاد استفاده کنید.
- اگر تودههای کوچک بر روی پوست موی شما بروزکرد، استفاده از کمپرس را فراموش نکنید.
- تا دو روز بعد از تزریق مواد از ورزشهای سنگین بپرهیزید.
کلام پایانی
ریزش و سفید شدن مو امروزه از بیماریهای شایع بین افراد به شمار می رود. سفید شدن مو کم کم با بالا رفتن سن اتفاق می افتد. البته سفید شدن مو در جوانی نیز به دلیل عوامل ژنتیکی، استرس و اضطراب، عوامل روحی و کمبود آهن و برخی ویتامینها در بدن اتفاق میافتد. بسیاری از افراد به دنبال یافتن راهی هستند تا از ریزش و سفید شدن موی خود جلوگیری کنند.
راه ها و امکانات درمانی بسیاری در این زمینه وجود دارد که فرد می تواند برای جلوگیری از بیماری خود به انجام آنها بپردازد. برای مثال در رفع سفیدی مو بسیاری از افراد از رنگ استفاده می کنند و یا در جلوگیری از ریزش مو از شامپوهای مؤثر استفاده میکنند. این روشها ممکن است به مو آسیب برساند.
رنگ مو و شامپوهای موجود به دلیل داشتن مواد شمیایی در ترکیبات خود، رپش مناسبی به شمار نمی آیند.
بنابراین افراد با دانستن مضرات این روشها سعی می کنند به شیوههای طبی بیماری خود را درمان کنند. یکی از این روشها مزوتراپی است. مزوتراپی عبارتست از تزریق یک سری مواد مغذی برای تحریک رنگدانهها و فولیکولهای مو که از ریزش و سفید شدن مو جلوگیری میکند.
این روش درمانی را یک پزشک فرانسوی ابداع کرد و نام آن را مزوتراپی گذاشت. مزوتراپی امروزه بین افراد رایج شده است و در جهان نیز شناخته شده می باشد. مزوتراپی فواید و عوارضی دارد که هر فردی برای انجام آن باید از این عوارض و فواید اطلاع دلشده باشد.
عوارض حاصل از مزوتراپی شامل عفونت، حساسیت، ایجاد لک و تورم و کبودی است. از فواید مزوتراپی می توان به رفع سفیدی موها اشاره کرد. نتایج مزوتراپی سه الی چهار سال پس از انجام آن همچنان باقی می ماند وپس از پایان این دوره لازم است که فرد دوباره برای مزوتراپی اقدام کند.