این روزها نام مزوژل و فیلر را زیاد میشنوید. مزوژل و فیلر از جمله تکنیکهای جوانسازی پوست هستند که در کلینیکهای زیبایی انجام میشوند. اغلب افراد برای از بین بردن چین و چروک و رفع شلی و افتادگی پوست صورت از این تکنیک ها استفاده میکنند و شادابی و جوانی را به خود هدیه میدهند. مزوژل و فیلر خاصیت حجم دهندگی و پر کنندگی دارند و برای کار هایی چون حجم دادن به لب و گونه نیز مورد استفاده قرار می گیرند. اگر قصد جوانسازی پوست خود را دارید و تفاوت مزوژل و فیلر را نمی دانید، ادامه مطلب را دنبال نمایید. در این مقاله ضمن معرفی مزوژل و فیلر، کاربرد های آنها را بیان میکنیم و در نهایت به بررسی تفاوت بین این دو می پردازیم. با ما همراه باشید.
تفاوت مزوژل و فیلر چیست؟
بالا رفتن سن باعث ضعیفتر شدن انسان شده و احتمال بروز انواع بیماری ها را افزایش میدهد. یکی از مواردی که در اثر افزایش سن ایجاد میشود و تغییر بسیار زیادی در ظاهر انسان به وجود میآورد، بروز عارضههای پوستی مانند چینوچروک، افتادگی پوست، ایجاد لک و ... است. دلیل این عارضهها کاهش مواد طبیعی چون کلاژن، الاستین و هیالورونیک اسید در بدن می باشد. علاوه بر افزایش سن، مواردی چون نور خورشید، آلودگی های محیطی، مواد آرایشی نا مرغوب، تغذیه نامناسب و سبک نادرست زندگی نیز در بروز این عارضه ها تاثیر داشته و شادابی و طراوت پوست را از بین میبرد.
داشتن یک پوست شاداب و جوان تاثیر زیادی بر روی زیبایی دارد و دغدغه هر انسانی است. این دغدغه باعث شده تا محققین و دانشمندان به فکر برگرداندن جوانی پوست بیفتند و تکنیک های مختلفی را امتحان کنند. یکی از ساده ترین راهکار ها برای جوانسازی پوست، تزریق مزوژل و فیلر است که بدون عمل جراحی انجام میشود و نیازی به برش پوست، بخیه و پانسمان ندارد. در این تکنیک ها مواد با استفاده از یک سوزن بسیار باریک در منطقه مورد نظر تزریق میشود و با تحریک پوست و تولید مواد طبیعی موجود در بدن، عارضه های پوستی ایجاد شده را درمان میکند. در واقع هر دو مورد مزوژل و فیلر با هدف تغذیه پوست و برگرداندن کلاژن، الاستین و هیالورونیک اسید تزریق میشوند و نتیجهی مشابه ای دارند. این تکنیکها دوران نقاهت کوتاهی دارند و نتیجه را به سرعت نشان میدهند.
در کل می توان گفت مزوژل و فیلر جزو بهترین تکنیک های جوان سازی پوست هستند که در تمام دنیا انجام شده و مورد استقبال قرار میگیرند. برای این که با تفاوت مزوژل و فیلر بیشتر آشنا شوید، باید کاربرد های هریک از آن ها بشناسید و اطلاعاتی در مورد آن به دست آورید.
معرفی فیلر و کاربرد های آن
فیلر، نوعی کلاژن است که خاصیت حجمدهندگی دارد. این ماده در لایه زیرین پوست تزریق میشود و با حجم دادن، چینوچروکها را از بین میبرد و پوستی جوان و زیبا ایجاد میکند. فیلر تا 6 ماه ماندگاری دارد و پس از آن باید تمدید شود. فیلر برندهای مختلفی دارد که هرکدام از آنها ترکیبات خاص خود را دارند. از این رو، برخی برندها ماندگاری بیشتری داشته و تا یک سال نیز حالت خود را حفظ میکنند.
فیلرها بسته به ترکیباتی که دارند، عملکردهای مختلفی از خود نشان میدهند. برخی از آنها به عنوان محرک عمل میکنند و تعدادی دیگر خاصیت حجمدهندگی دارند. ترکیبات استفاده شده در فیلرها عبارتند از:
اسید هیالورونیک
این ماده به طور طبیعی در بدن وجود دارد و چربی و رطوبت مورد نیاز پوست را تامین میکند. فیلرهایی که این ماده را در خود دارند، جزو ایمنترین فیلرها محسوب میشوند و در دسته فیلرهای حجمدهنده قرار میگیرند. فیلر اسید هیالورونیک به مرور جذب بدن میشود و بین 6 تا 9 ماه ماندگاری دارد. این نوع فیلر برای کارهایی چون رفع خطوط پیشانی، رفع خط لبخند اطراف دهان، رفع زخمهاى اسکار و پوستى، رفع چین و چروک دور چشم، رفع گودی و تیرگی دور چشم، زاویه سازی فک و صورت، رفع عیوب بینی و حجمدهی به لبها مورد استفاده قرار میگیرد.
کلسیم هیدروکسی آپاتیت
فیلر کلسیم هیدروکسید فیلر حجمدهنده دیگری است که اغلب برای زاویهسازی فک، حجم دادن به گونهها و رفع چین و چروکهای عمقی پوست استفاده میشود. کلسیم هیدروکسی آپاتیت یک ترکیب معدنی است که به طور طبیعی در بافت استخوان نیز وجود دارد. به همین دلیل سازگاری زیادی با پوست داشته و تاکنون عارضه خاصی از خود نشان نداده است. میزان ماندگاری فیلر کلسیم هیدروکسی به محل تزریق و کاربرد آن بستگی دارد. ماندگاری این فیلر برای زاویهسازی فک وصورت حداکثر یک سال و برای رفع چین وچروک سه سال میباشد.
اسید پلیلاکتیک
این ماده باعث تحریک پوست شده و میزان کلاژن سازی را افزایش میدهد. از این رو میتوان فیلر اسید پلیلاکتیک را جزو فیلرهای محرک معرفی نمود. تزریق این نوع فیلر حدود 5 سال ماندگاری دارد.
پلی آلکیل امید
پلی آلکیل امید نوعی فیلر نیمهدائمی است. این فیلر از نوعی ژل شفاف تهیه میشود و باعث کلاژن سازی میگردد. از فیلر پلی آلکیل امید برای رفع چین و چروکهای عمیق پوستی، حجیم کردن لبها باریک، حجم دادن به گونه و درمان ضایعات پوستی استفاده میشود.
میکروسفرهای پلی متیل متاکریلات (PMMA):
PMMAها فیلر نیمه دائمی دیگری هستند که برای درمان چین و چروکهای متوسط و عمیق، جای زخم و حجیم کردن لب مورد استفاده قرار میگیرند.
برای تهیه فیلرها از موادی استفاده میشود که به طور طبیعی در بدن وجود دارد. بنابراین، فیلر را میتوان به عنوان ایمنترین تکنیک جوانسازی پوست معرفی کرد. تزریق فیلر اگر توسط یک متخصص حرفهای انجام شود، مشکلی برای انسان ایجاد نمیکند و اگر عارضهای داشته باشد، بسیار ناچیز و موقتی است. از جمله این عوارض میتوان به خارشهای پوستی، قرمزی، کبودی یا تورم در ناحیه تزریق، ایجاد عفونت، حرکت فیلر در زیر پوست و عدم تقارن دو طرف صورت اشاره کرد.
معرفی مزوژل و کاربردهای آن
مزوژل، از دیگر تکنیکهای جوانسازی پوست است. این ماده در واقع نوعی ژل است که از ترکیباتی چون اسید هیالورونیک، اسیدهای آمینه، کوآنزیمها، مواد معدنی، ویتامینها و آنتی اکسیدانها تشکیل میشود. اسید هیالورونیک یکی از مهمترین مواد تشکیلدهنده مزوژل است که در فیلر نیز مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده به صورت طبیعی در بافتهای مختلف بدن وجود دارد و به حفظ چربی و رطوبت پوست کمک میکند. مواد دیگر موجود در مزوژل نیز باعث تحریک پوست میشوند و آن را وادار به کلاژنسازی بیشتر میکنند. این مواد به خونرسانی بیشتر و تقویت و ترمیم پوست نیز کمک میکنند. از مزوژل برای کارهای زیر استفاده میشود:
- رفع چین و چروکها و خطوط روی پوست صورت
- رفع تیرگی اطراف چشم
- افزایش خاصیت ارتجاعی پوست
- از بین بردن لکههای تیره
- ترمیم جای جوش
- برطرف کردن برآمدگی عروق و گودیهای ایجاد شده در پشت دستها
- از بین بردن ترکهای پوستی و رفع سلولیت در نقاط مختلف بدن
- درمان لاغری موضعی صورت
- از بین بردن غبغب
- رفع نواقص سطحی بینی
به طور کلی میتوان گفت مزوژل باعث درخشندگی، شادابی و لطافت پوست شده و کیفیت آن را افزایش میدهد. علاوه بر این، تزریق مزوژل برای ترمیم و تقویت موها نیز بسیار مفید بوده و ریزش آن را کنترل میکند.
چه زمانی می توانیم نتایج تزریق مزوژل و فیلر را مشاهده کنیم؟
مزوژل معمولا بلافاصله پس از تزریق تغییرات ایجاد شده را نشان میدهد، اما نتیجه نهایی پس از 48 ساعت به طور کامل مشاهده میگردد. ماندگاری مزوژل بسته به خوصیات بدنی هر فرد متفاوت است و بین 6 تا 9 ماه دوام دارد. پس از این مدت فرد باید دوباره به پزشک مراجعه کرده و تزریق را تکرار نماید.
مزوژل چه عوارضی دارد؟
مزوژل یک تکنیک کمتهاجمی است و نیاز به عمل جراحی ندارد. این کار با استفاده یک سوزن بسیار باریک انجام میشود و برش یا زخمی در محل موردنظر ایجاد نمیکند. بنابراین، عوارض جانبی چندانی ندارد. ممکن است در ناحیه تزریق کمی تورم، کبودی یا قرمزی ایجاد شود که موقت است و پس از چند روز برطرف میگردد. در مواردی نادر تزریق مزوژل باعث عفونت، آسیب های پوستی و اسکار میگردد. در صورتی که تزریق تحت نظر یک پزشک حرفهای و در یک کلینیک معتبر انجام شود، احتمال ایجاد این مشکلات نیز بسیار پایین بوده و در صورت بروز، با کمک پزشک به زودی برطرف خواهد شد.
با توجه به موارد عنوان شده میتوان گفت، تنها تفاوت مزوژل و فیلر در ترکیبات آن است. هر دوی این مواد از اسید هیالورونیک تشکیل میشوند. هیالورونیک موجود در فیلر پس از تزریق در یک مکان باقی میماند تا حجم بیشتری ایجاد کند. از این رو، فیلر بیشتر خاصیت حجم دهندگی دارد و برای پر کردن فرورفتگی ها و از بین بردن چین و چروک های عمیق پیشنهاد میشود. هیالورونیک اسید موجود در مزوژل ذرات ریز تری و در سراسر پوست به صورت یک نواخت پخش میگردد.
بنابراین، این تکنیک بیشتر برای نقاط گستره مانند دستها و گردن مورد استفاده قرار میگیرد. علاوه بر این، مزوژل مواد معدنی و مغذی دیگری نیز دارد که خواص آبرسانی دارند و برای ترمیم پوست بکار میروند.
بالاخره فیلر یا مزوژل کدام را انتخاب کنیم؟
در هر حال برای جوانسازی پوست صورت و از بین بردن چینوچروکها میتوانید از هر دو تکنیک استفاده کنید و پوستی شاداب و پرطراوت داشته باشید. هیچیک از این روشها بر دیگری برتری ندارد و با توجه به کاری که قصد انجام آن را دارید، انتخاب میشود. بهتر است قبل از تصمیمگیری هدف خود را مشخص کنید و در جلسات مشاوره مرکز زیبایی لادن شرکت نمایید. از پزشک خود برای انتخاب بهتر و مناسبتر کمک بگیرید تا بهترین نتیجه را دریافت کنید.