آیا لیزر موهای زائد برای حاملگی ضرر دارد؟
بانوانی که قصد باردار شدن دارند یا در دوران بارداری خود به سر می برند، نگرانی های زیادی در مورد لیزر موهای زائد دارند. مادران نگران جنین خود هستند و می خواهند فرزندشان را به سلامت و بدون هیچ عارضه ای به دنیا بیاورند. از این رو، در این مورد سوالات زیادی می پرسند و به دنبال پاسخ سوالات خود هستند. نگرانی های زیادی در مورد این مسئله وجود دارد که یکی از مهم ترین آن ها، نگرانی در مورد جهش سلولی است. دستگاه لیزر از اشعه غیر یون ساز برای از بین بردن موهای زائد استفاده می کند و این اشعه گرمای زیادی تولید می کند. اشعه تولید شده به طور خاص به فولیکول های مو حمله می کند و ریشه را از بین می برد، اما گرمای ایجاد شده از آن تا حدی به بافت اطراف مو نیز نفوذ پیدا می کند. این مسئله باعث نگرانی مادر و گاها پزشکان می شود. البته هیچ دلیل و مدرک قابل استنادی برای اثبات عوارض دستگاه لیزر موهای زائد برای بانوان باردار و جنین وجود ندارد، اما پزشکان توصیه می کنند این کار در زمان بارداری انجام نشود. در واقع نمی توان گفت لیزر موهای زائد برای حاملگی ضرر دارد، اما شرط عقل ایجاب می کند در این مورد احتیاط شود و لیزر موهای زائد به بعد از بارداری موکول گردد.لیزر موهای زائد در دوران بارداری
اگر در مورد لیزر موهای زائد تحقیق کرده باشید، می بینید که اکثر پزشکان توصیه بر عدم انجام این کار دارند. موکول کردن لیزر موهای زائد به پس از دوران بارداری به دلیل آسیب به مادر یا جنین نیست، بلکه به دلیل تغییرات هورمونی است که در دوران بارداری برای مادر اتفاق می افتد.- بدن بانوان در دوران بارداری دچار تغییرات هورمونی می گردد و این تغییر تولید ملانین را به دنبال دارد. افزایش تولید ملانین باعث تیره تر شدن رنگ پوست می شود. همان طور که می دانید، دستگاه لیزر کار خود را با تشخیص تفاوت رنگ بین پوست و مو انجام می دهد و هرچه این تفاوت بیشتر باشد، نتیجه بهتر خواهد بود. بنابراین، افزایش رنگدانه ها و تغییر رنگ پوست در دوران بارداری، تأثیر دستگاه لیزر را کاهش داده و کارایی آن را کمتر می کند.
- پوست بخش های مختلف بدن، خصوصا ناحیه سینه، بیکینی و ... در دوران بارداری حساس تر شده و لیزر دردناک تر می شود. علاوه بر آن، عوارض ناشی از لیزر موهای زائد شامل قرمزی، تاول و دیگر مشکلات پوستی در این دوران افزایش می یابد.
- تکنسین لیزر برای کاهش درد ناشی از انجام این کار، از کرم بی حس کننده بر روی پوست استفاده می کند. کرم از طریق پوست جذب بدن می شود. به همین دلیل استفاده از آن در دوران بارداری توصیه نمی گردد.
- تعداد جلسات لیزر و زمان آن به سیکل رشد موها بستگی دارد. تغییرات هورمونی در دوران بارداری میزان رشد موها را افزایش داده و سیکل طبیعی آن را به هم می ریزد. از این رو، توصیه می گردد در این دوران لیزر انجام نشود.
- حرکت مادر در دوران بارداری، خصوصا در ماه های آخر کمی سخت می شود. مادر نمی تواند به درستی بنشینید یا به راحتی دراز بکشد. از این رو، توصیه می شود این کار را به وقت دیگری موکول کند.